fbpx
AJANVARAUS

Monta tietä vaaleisiin hiuksiin: balayge, babylights, air touch vaalennus...

Vaalennuskäsittelyt ovat kampaamopalveluiden klassikkoja - aina muodissa, aina suosittuja. Vaalennukset ovat kehittyneet vuosien myötä sekä tuotteiden että tekniikoiden suhteen. 

Vaalennuksessa tärkeintä on huomioida hiuksen kunto. Vaalennus perinteisellä vaalennusjauheella ja hapetteella kuluttaa hiusta ja rikkoo sen sidoksia. Vaalennusjauhetta on kuitenkin käytettävä aina kun hius on aikaisemmin värjätty tai halutaan voimakasta vaalennustehoa. Vaalennusjauheen kanssa voidaan käyttää sidoksia muodostavia ja hiusta suojaavia tehohoitoja, kuten Wellaplex tai Ekopharman luonnontuote betaiini. Nämä vahvistavat hiuksen rakennetta ja kestävyyttä vaalennuksen aikana ja sen jälkeen. Käytämme luonnollisissa tehohoidoissa myös Ekopharman kaurauutetta, proteiinipeptidejä ja luonnon öljyjä. Niillä saa upean kiillon ja rakenteen vaalennettuun hiukseen. 

Luonnonhoidoilla vahvuutta ja kiiltoa vaalennettuun hiukseen.

Luonnonhiusta voidaan vaalentaa myös hellävaraisemmalla vaalennusvärillä sekä savivaalennuksella, joista jälkimmäinen on Mitorossakin tarjottava ekokampaamopalvelu. Nämä ovat kuitenkin jauhetta miedompia tuotteita, joilla useimmiten haetaan hennompaa vaalennusta eivätkä ne vaalenna värjättyä hiusta. 

Keskitytään tässä tekniikoihin, joissa käytetään vaalennusjauhetta ja hapetetta, sillä ne ovat ylivoimaisesti käytetyimmät vaalennustuotteet niiden monipuolisuuden vuoksi. Meillä Mitorossa käytämme vaalennuksiin erittäin laadukkaita Wellan Blondor-vaalennustuotteita.

Tekniikat muuttuvat hiusmuodin mukana ja erityisesti nykyään halutaan paljon mahdollisimman luonnollista ja kirkasta vaaleaa, joka häivyttyy kauniisti omaan tyvikasvuun. Tällaisia vaalennuksia tehdään yleensä raidoittamalla sillä koko hiuksen vaalennus on hyvin voimakas käsittely ja koko tyven vaalennus jättää jyrkemmän tyvikasvun. Toki näitä tyven ja koko hiuksen vaalennuksia edelleen tehdään mutta raidoitus on hellävaraisuutensa ja luonnollisemman näköisen lopputuloksen vuoksi suositumpaa. 

Tämän vuoksi erityisesti raidoitustekniikat ovat kehittyneet huomattavasti ja monet raidoitustrendit ovat tulleet jäädäkseen: balayage-, tupeeraus-, harso-, babylights-, air touch- ja low lights-raidat. Näillä voidaan toteuttaa luonnolliset, jopa lähes kokonaan vaaleat hiukset ilman koko hiuksen vaalennusta. 

Erikoisvaalennusten raidoitustekniikat

Balayage on vapaan käden tekniikka, jossa ei välttämättä käytetä lainkaan folioita kuten yleensä raidoituksessa ja lopputulos on hyvin luonnollinen, ja miedompi, yleensä melko lämminsävyinen vaalennus. Balayagea kutsutaan myös aurinkoraidoiksi eli se jäljittelee auringon aiheuttamaa hentoa vaalenemista hiuksen latvoissa ja kasvojen ympärillä. Raitaosioita maalataan vaalennusaineella latvasta ylöspäin ja tuloksena vaalennetut latvat jotka häivyttyvät hyvin pitkään tyveen.

Tupeerausraidat eli teasylights tehdään tupeeraamalla kevyesti raitaosio ja vaalentamalla jäljelle jäävä osa, jolloin tyvi jää pitkäksi ja häivyttyy pehmeästi vaalennettuihin pituuksiin. Tupeerausraidat toteutetaan folioilla ja näin saadaan aikaiseksi suuriakin vaalennuksia verrattuna balayage-tekniikkaan, jonka vaalennus on selkeästi hennompaa. Tupeerausraidoilla vaalennusvälit voivat olla pitkiä sillä tyvikasvu sointuu vaalennukseen huomaamattomasti.

Harsoraidat eli slicing tehdään ottamalla erittäin ohut siivu hiuksia ja raitoja ei poimita lainkaan koska osio on niin ohut. Tätä tekniikkaa käytetään usein muiden raidoitustekniikoiden kanssa. 

Babylights tarkoittaa erittäin ohuita, vain muutamien hiusten kokoisia raitoja, joita tehdään tiuhaan lähes koko päähän jolloin lopputulos on lähes kokonaan vaalea eikä yksittäistä raitaa erota. 

Käsittelemättömien hiusten suuri vaalennus air touch-raidoilla ja tupeerausraidoilla.

Air touch on hyvin uusi tekniikka, jossa raitaosiota puhalletaan föönillä, jolloin huonokuntoisimmat hiukset lentävät osiosta. Jäljelle jäävät hiukset vaalennetaan ja lopputuloksesta tulee pehmeästi häivytetty vaalea ja hiuksen kunto pysyy parempana. 

Low lights tarkoittaa tummempia, leveämpiä raitoja joita voidaan lisätä vaaleiden raitojen joukkoon tuomaan kontrastia, elävyyttä ja syvyyttä kokonaisuuteen. Low lights-raitoja lisätään yleensä hiusten alaosiin ja niitä on vähemmän kuin vaaleita.

Vaaleiden hiusten sävytys eli glossing

Vaalennuksiin kuuluu olennaisesti taittosävytys eli glossing joka tehdään lähes aina vaalennuksen yhteydessä. Tumma hius vaalenee aina asteittain punaisesta oranssin kautta vaaleankeltaiseen ja lopulta se katkeaa ihan valkoisena. Tämän vuoksi hiuksia ei voi vaalentaa valkoisiksi vaan vaalennus täytyy keskeyttää viimeistään hyvin vaaleankeltaiseen. Tämä kellertävyys taitetaan pois hiuksen sävyn ja halutun lopputuloksen mukaan. Taittosävyt kuitenkin kuluvat hiuksen pinnalta pesujen myötä joten sävyä ylläpidetään sävyttävillä kotihoitotuotteilla. Näin ollen sävyä on myös helppo muuttaa. 

Vaaleat sävyt jaetaan karkeasti lämpimiin ja viileisiin. Lämpimät ovat  vehnän, karamellin ja vaaleankuparin sävyjä. Viileillä tarkoitetaan platinanvaaleita, helmiäisiä, hopeisia ja hiekkaisia  sävyjä. Erityisesti viileää vaaleaa täytyy ylläpitää kotona violettia sisältävillä hopeashampoilla ja -hoitoaineilla. Jos lopputuloksena halutaan jotakin tummempaa ja lämpimämpää sävyä niin vaalennus on miedompaa ja sävyn ylläpito helpompaa. 

Vaalennus ja taitto ovat molemmat vaativia käsittelyjä, erityisesti mitä tummempi ja värjätympi hius on. Esimerkiksi mustaksi tai hyvin tummanruskeaksi värjätyn hiuksen vaalentaminen saattaa vaatia useita kampaamokäyntejä ja lopullinen vaaleusaste määräytyy hiuksen kunnon mukaan. Toisinaan myös luonnollisesti hyvin tumma hius ei kestä vaalennusta platinanvaaleaksi, erityisesti mikäli hius on hentoa.

Kaikenkaikkiaan vaalennuksissa on hyvä olla maltillinen ja suuret vaalennukset on järkevintä tehdä asteittain hiuksen kunnon vuoksi. Liian kova, useita kertoja peräkkäin toistettu vaalennus voi nimittäin pahimmillaan katkaista hiuksia lähes juuresta asti. Tämä on huomattava riski erityisesti kotivaalennuksissa joissa hiusta vaalennetaan toisinaan useita kertoja. Lisäksi kotivaalennustuotteissa on sama vahva hapete kaikille hiustyypeille, sillä ne pyrkivät vaalentamaan kaikkia hiuksia mahdollisimman paljon. Tämä voi aiheuttaa huomattavasti kulumista ja katkeilua erityisesti hennoille ja hyvin käsitellyille hiuksille.

Vaalennukset olisikin hyvä toteuttaa ammattilaisella sillä vaalennusaineen voimakkuus tulisi aina arvioida yksilöllisesti hiuksen kunnon mukaan, on voimakas kemikaali jota tulisi osata käyttää oikein, ainetta ei saa joutua silmien lähelle, vaalennusaine täytyy levittää erittäin tarkasti jotta lopputulos on tasainen ja taitto on suunniteltava aina vaalennuksen mukaan eikä taittosävyjä juuri ole kuluttajien saatavilla.

Erityiseti hyvin suuret vaalennustyöt vaativat tarkkaa suunnittelua yksilöllisesti hiuksen kunnon, värihistorian ja tavoitteiden mukaan. Ammattitaidolla tehty, upeasti sävytetty vaalea on kuitenkin henkeäsalpaavan kaunis ja saa katseita.  Vaalennettuihin hiuksiin kannattaakin siis ehdottomasti panostaa, jotta ne säilyvät kauniina ja hyväkuntoisina jopa vuosi toisensa jälkeen.

Olemme Mitorossa kouluttautuneet erikoisvaalennuksiin. Suosittelemme konsultaatiota ennen värjäystä, että osaamme arvioida ajan ja hinnan hiustesi mukaan. Palveluumme kuuluu myös kotihoidon opastus millä saat pidettyä hiuksesi yhtä upeina pidemmän aikaa myös värjäyskertojen välisenä aikana.

Tervetuloa Mitoroon löytämään juuri sinun hiuksillesi paras tie vaaleisiin hiuksiin!

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram