fbpx
AJANVARAUS

Kemikaalit hyvästä vai pahasta?

Tämä on aihe mihin törmää yhä useammin lehdissä ja mediassa. Se on aihe mistä ollaan aina erimieltä ja aihe mikä ei voisi vähempää kiinnostaa sillloin, kun se ei kosketa itseä tai läheisiä.

Itselle kemikaalit ovat olleet hyvin lähellä lapsesta saakka. Kotona permanenttiaineet valtasivat vessan, kun äiti teki naapurin rouville kiharoita. Yläasteella halusin punaiset hiukset ja värjäsin niitä kaupanväreillä siihen saakka, kunnes pääsin kampaajakouluun. Siellä niitä vasta värjättiinkin, eikä tullut mieleenkään tutustua sisältöön mitä sitä päähänsä laittoi!
Meikkiosastot ovat ennen vieneet suurimman osan tuloistani ja mikäs naiselle on tyydyttävämpää, kun löytää kemppariosastolta upeassa pakkauksessa oleva kosmetiikkapurnukka missä on ihon sametinpehmeäksi jättävä ja ruusulta tuoksuva voide!! Kullanvärisessä purkissa ja mielikuva säihkysääristä missä joku ihana julkkiskin käyttää tätä!! Näin meitä ohjelmoidaan.
En ole kemisti enkä tutkija. Osaan vaan lukea ja katsoa värejä taulukoista onko jokin kemikaali mitä esim. huulipunissa käytetään, allergiaa aiheuttava vai myrkyllinen. Nämä tiedot löytyy mm. Hyvä paha lisäainekirjasta.
Eihän kosmetiikkatuotteiden takana lue, että ppg-yhdiste mikä toimii kosteuttajana ja aineen liuottajana aiheuttaa ihottumaa, kuivumista ja on myrkyllinen hengityselimille sekä immuunijärjestelmälle. Se on kuitenkin yleinen aine meikkivoiteissa, ripsiväreissä, vauvanvoiteissa sekä huulipunissa.
Entäs Sodium Layroil sulphate mitä on veden kanssa eniten käytetty shampoissa. Se on se mikä vaahtoaa!! Halpa raaka-aine, mikä takuulla tekee hiuksista niin puhtaat, että silmiä kirvelee!! Se on yksi sulfaatin vaikutuksista: kirvelyä,ihoärsytystä ja nitrosamiinien muodostusta aiheuttava. Vesieliöille myrkyllinen.Tässä vasta pari esimerkkiä.
Hiusväreissä ihmisille mainostetaan uutuuksina ja hoitavampina versioina ammoniakitomia värejä! Niistä ollaan poistettu ammoniakki, mutta korvaavana onkin paljon pahempi parafenyleenidiamiini ja sen johdannaiset! Ammoniakki itsessään ei edes ole allergisoiva. Mitä vähemmän on käytetty ammoniakkia, sitä enemmän on emäsaineita millä hiussuomut saadaan auki.
Kannattaa olla tarkkana, jos on päänahassa ollut herkistymistä ja ongelmia. Silloin voi olla parempi vaihtoehto kysyä kampaajalta hellempiä värivaihtoehtoja.
En halua alkaa saarnaajaksi, tämä asia on vaan tullut tärkeäksi kun tällä alalla olen ja asiakkaillemme myydään tuotteita. On tärkeää antaa ihmisille tietoa mitä ei koulussakaan opeteta. Oma allergiani pisti ottamaan asioista selvää. Olen kiitollinen neljännestä raskaudestani ja ensimmäistä kertaa kolmen lapsen jälkeen minulla ei ole nyt ihottumaa. Voi olla, että puhtaammat tuotteet millä teen Mitorossa töitä ovat vaikuttaneet asiaan. Samoin meikit millä meikkaan ovat puhtaita mineraaleja. Shampoissa ei ole sulfaatteja ja puhtaampi ruokavalio auttaa sisäisesti. Toivottavasti voin auttaa sinuakin, jos tulee kysyttävää. Nautitaan puhtaasta kosmetiikasta ja kauneudesta!
Ilolla, Miia
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram