fbpx
AJANVARAUS

Kasvivärjäys hiuksille: luonnollisempi hiusväri hellävaraisesti

Tänä päivänä yhä useammat ovat kiinnostuneita kasviväreistä. Joku on saattanut herkistyä kemikaaleille, ppd-yhdisteille tai joku toinen voi haluta ihan vain kokeilla luonnollisempaa tapaa värjätä hiuksiaan.

Kasvivärit, toiselta nimeltään ekovärit tai ekologiset hiusvärit, tarjoavat lempeämmän vaihtoehdon perinteisille synteettisille hiusten värjäysaineille, jotka saattavat sisältää monia haitallisia ainesosia, kuten ammoniakkia, parabeeneja tai sulfaatteja.

Kasvivärejä käytettäessä hiuksia värjätään luonnollisista lähteistä peräisin olevilla ainesosilla, kuten hennalla, indigolla, kamomillalla tai cassialla.

Kasvivärit ovat lempeämpi vaihtoehto synteettisille hiusten värjäysaineille.

Mitä hyötyä on hiusten värjäyksestä kasviväreillä?

Kasvivärit ovat yleensä hellävaraisempia hiuksille ja aiheuttaen vähemmän ärsytystä ja allergiaa. Ne toimivat pääasiassa vahvistaen hiusten pintaa, mikä tekee hiuksesta kiiltävämmän ja terveemmän näköisen sekä hoitaa hiuspohjaa.

Kasvivärit ovat siis hellävaraisempia ja aiheuttavat harvemmin hiusten vahingoittumista. Lisäksi kasvivärit ovat peräisin luonnollisista lähteistä, joten ne ovat ekologisempia ja biologisesti hajoavia.

Kasviväreillä värjääminen voi olla rajoitetumpaa verrattuna synteettisiin väreihin. Huomioi myös, että värjäystulokset voivat vaihdella hieman riippuen hiusten alkuperäisestä väristä, värjäyksien historiasta ja kunnosta.

Mitä eroa on synteettisillä hiusväreillä ja kasviväreillä?

Synteettiset värit sisältävät vastaavasti kemiallisia yhdisteitä, jotka tunkeutuvat hiussuomuihin ja muuttavat niiden rakennetta. Ne sisältävät ammoniakkia, vetyperoksidia ja muita kemikaaleja, jotka avustavat värjäysprosessissa. Tämä prosessi voi vahingoittaa hiusta, mikäli värjäystä toistetaan usein.

Mikäli hiuksiin kuitenkin halutaan suuri muutos, joka kestää useita viikkoja tai kuukausia, on käännyttävä synteettisten värien puoleen. Kasvivärit sopivat parhaiten siis niille, jotka haluavat värjätä hiuksensa hellävaraisesti. Valittavissa olevien värisävyjen valikoima on kuitenkin pienempi.

Synteettiset värit tarjoavat laajan valikoiman värisävyjä ja mahdollistavat dramaattiset muutokset, kuten vaaleasta tummaan tai päinvastoin. Ne ovat paras valinta niille, jotka etsivät pysyvämpiä ja ennustettavampia tuloksia.

Miten hyvin kasvivärjätyt hiukset säilyttävät sävynsä?

Kasvivärien kestävyys hiuksissa vaihtelee riippuen monista tekijöistä, kuten hiusten tyypistä, värjättävän henkilön alkuperäisestä hiustenväristä, sekä siitä, miten väriä on levitetty ja hoidettu värjäyksen jälkeen.

Esimerkiksi hennan ja indigon yhdistelmä voi kestää useita viikkoja tai jopa kuukausia, riippuen hiusten pesutiheydestä ja käytetyistä hoitotuotteista. Väri haalistuu vähitellen, mutta jättää usein jälkeensä kevyemmän sävyn, joka pysyy hiuksissa pitkään.

Mitä kasviväreihin käytetään?

Henna

Ehkä tunnetuin kaikista kasviväreistä, henna antaa rikkaan punaisen, kuparin tai terrakotan sävyn hiuksiin. Se on peräisin Lawsonia inermis -kasvin kuivatuista lehdistä.

Indigo

Usein yhdistettynä hennan kanssa tummempien sävyjen saavuttamiseksi, indigo tuottaa sinisen tai tummanvioletin sävyn. Se on peräisin Indigofera tinctoria -kasvista.

Cassia

Tunnetaan myös nimellä neutraali henna tai cassia obovata, on kasvi, joka muistuttaa hennaa, mutta tuottaa hyvin kevyen tai neutraalin värin hiuksiin. Joillakin käyttäjillä cassia voi kevyesti vaalentaa hiuksia, erityisesti hyvin vaaleissa hiuksissa.

Onko hiusten värjäys hennalla turvallista?

Hennavärjäys on tuhansia vuosia vanha perinne, joka hyödyntää hennapensaan (Lawsonia inermis) lehdistä jauhettua hennajauhetta hiusten värjäämiseen. Henna antaa hiuksille punertavan tai kuparin sävyn, riippuen alkuperäisestä hiusten väristä ja hennan vaikutusajasta.

Hennavärit ovat yleisesti ottaen hyvin turvallisia, kunhan käytetään korkealaatuisia hennatuotteita ja tehdään tarvittaessa allergiatesti ennen värjäystä.

Onnistuuko harmaiden hiusten värjäys hennalla tai muilla kasviväreillä?

Kasvivärillä voi peittää harmaita hiuksia, mutta lopputulos ei ole yhtä peittävä kuin synteettisellä värillä. Peittoaste riippuu hiusten rakenteesta ja väriaineen vaikutusajasta. Joillakin ihmisillä voi olla tarvetta useampaan värjäyskertaan saavuttaakseen halutun peittävyyden.

Huomioi vielä nämä ennen kasviväreihin siirtymistä:

  1. Kasvivärjäyksellä ei saa vaaleita hiuksia. Sen sijaan teemme savivaalennusta, jolla voidaan loihtia hellävaraisesti vaaleammat raidat luonnonväriin. Lue lisää erilaisista hiusten vaalennustekniikoista.
  2. Mikäli hiuksiasi on värjätty kasviväreillä tummemmaksi ja haluat alkaa vaalentamaan niitä, vaalennetut kohdat tulevat vihertämään. Vihreä väri johtuu indigo-kasviväristä, mikä on kiinnittynyt hiuksen rakenteeseen. Kun tummaa kasvivärjättyä hiusta vaalennetaan, sieltä tulee esiin aina indigon vihreä pigmentti.
  3. Mikäli olet allerginen joillekin kasveille tai yrteille, tee silloin ensin allergiatesti ennen hiusten värjäystä. Myös kasvivärit voivat allergisoida ja vaikka tämä ei ole yleistä, on se silti mahdollista.

Kokeile hiusten kasvivärjäystä Mitorossa

Meillä Mitorossa käytämme vain luomusertifioituja kasvivärejä, jotka tulevat Intiasta. Kasvivärit sisältävät myös hoitavia yrttejä ja kasveja, kuten aloe veraa ja kamomillaa. Väreihin ei ole lisätty mitään synteettisiä ainesosia. Kasvivärin tuoksu on kuin kesäinen heinäpelto mummolassa. Värin levityksen jälkeen päähän kiedotaan pyyhe, jonka jälkeen värin annetaan vaikuttaa lämmössä.

Rauhoittava musiikki, kuppi yrttiteetä tai tummapaahtoista kahvia suklaan kera kruunaavat oman hetkesi, mikä on rauhoitettu sinua varten. Tule testaamaan kasvivärien maailma ja ihastu uuteen luonnolliseen sinuun. Tutustu ekokampaamopalveluihimme ja varaa oma aikasi.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram