fbpx

Uutuushoito! Ylellinen joululahja

Kirjoittaja 10.4.2019Uutiset
ekologinen-formosa-hoito-mitoro

Hyvinvointia hiuksille ja hiuspohjalle – päänahan kuorintahoito ekologisilla tuotteilla

Kutiaako päänahka? Tuntuuko, ettei hiuspohja ole puhdas sampoopesunkaan jäljiltä? Ekologinen Formosa-hiuspohjahoito on uutuus, joka puhdistaa hiuspohjasta hiustuotteiden jäämät ja muotoilutuotteiden silikonit. Ja rentouttaa kuin miniloma!

Hypätään kokeilemaan.

Formosa-hoito alkaa hiusten harjauksella. Kuinka ihanalta tuntuukaan, kun joku toinen vetää rauhallisia, mutta napakoita vetoja päänahasta latvaan. Eikä harjana ole mikä tahansa harja, vaan hoitoon kuuluva nystyräkärkinen bambuharja.

”Laitetaan veri kiertämään päänahassa, niin hiuspohjahoitoon kuuluvat aineet imeytyvät paremmin”, selittää Mitoron omistaja, ekokampaaja Miia Hakkarainen.

Sitten pesupaikalle. Sampoo valitaan hiuslaadun mukaan. On kahvia, goji-marjaa ja teepuuta. Omat hiukseni ovat karheat ja luonnonkiharat, joten niille annetaan kosteuttavaa kahvin voimaa.

Hiukset pestään kahdesti. Toisella pesukierroksella Miia hieroo päänahkaa noin vartin. Hän käy koko hiuspohjan läpi rentouttavin vahvoin sormin ja hieroo myös korvalehtiä. Taivaallista.

Iloinen yllätys on, kuinka sampoo todella vaahtoaa. Monestihan vaahtokokemus jää luonnollisissa ekotuotteissa puuttumaan. Oright-sarjan sampoossa vaahdon salaisuus on kookossokeri.  Kuorivana ainesosana ovat puolestaan Hinokipuun puru.

”Tiesitkö, että hiuspohja vanhenee kuusi kertaa nopeammin kuin kasvojen iho? Siksi hiuspohjan hoitaminen on yhtä tärkeää kuin kasvojenhoito. Monilla meistä on päänahassa suorastaan kalvo muotoilutuotteiden ja silikonien jäämiä. Sen vuoksi on huipputärkeää, että hiuspohja kuoritaan ja aletaan käyttää luomutuotteita puhtaaseen päänahkaan”, Miia opastaa.

Kiire ja stressi katoaa

Pesujen ja huippurentouttavan päähieronnan tulos on ihana raukeus. Kiire ja stressi ovat aikaa sitten kadonneet. Tähän voisi jäädä koko päiväksi. Mutta nyt on herätyksen aika.

Miia hieroo hiuspohjaan minttua sisältävää viilentävää hoitoainetta. Minttu todella hönkii raikkautta ja saa vipinää päänahkaan.

Ja kun lopuksi Miia vielä lorauttaa – hän varoittaa kyllä etukäteen – kaksi kertaa avannonkylmän vesilorauksen hiusrajan juureen, päänahka on kuin uusi.

Loppusilaus tehdään tuolilla peilin edessä. Miia levittää hiuksiini luomubambunlehtiuutetta, joka sisältää aminohappoja. Se kosteuttaa, ravitsee, suojaa hiuksen pintaa ja lisää kiiltoa.

Sitruunaruohonjuuriuutteeseen Miia pyörittelee tuoreita mintunlehtiä, toinen vaihtoehto olisi  sitruuna. Seos levitetään latvoihin ja pituuteen. Hoitoaine estää hiusten kuivumista ja kaksihaaraisten syntyä.

Lopuksi Miia föönaa hiukset. Valmista!

Päänahkani tuntuu todella puhtaalta. Hiukset kiiltävät, näyttävät ja tuntuvat terveiltä. Saan päivän mittaan kommentteja kotona ja kaupungilla.

Hiukset Formosa-hoidon jälkeen

Suosittelen kiireisille, stressaantuneille tai muuten vaan hemmottelua kaipaaville ja hiuspohjansa hyvinvoinnista kiinnostuneille. Loistava lahjaidea!

Kesto 1 h 15 min
Hinta 105 euroa

Varaa aika!

Miian löytö maailmalta

”Me suomalaiset kärsimme hiuspohjaongelmista, kiitos neljän vuodenajan. Miehillä on usein hilsettä. Naisilla taas päänahka kuivuu, ja moni kärsii hormonaalisesta hiustenlähdöstä.

Löysin hiuspohjakuorinnan ensimmäisen kerran lomareissullani Malesiassa. Minuun teki vaikutuksen, kuinka syvällä kulttuurissa hiuspohjan hyvinvoinnista huolehtiminen on. Itämaissa näitä hoitoja tehdään lähes vauvasta lähtien.

Meillä taas hiuspohjan kuorintaa ei juuri tunneta, vaikka päänahkamme voi olla ihan tukossa hiustuotteiden jäämiä. Siksi on ihana olla ensimmäisten joukossa tuomassa tätä hoitoa Suomeen.” Maahantuojana toimii Q-hair.

Miian kotivinkit

Harjaa hiukset joka aamu nystyräpäisellä harjalla mielellään edes hetken pää alaspäin. Näin veri lähtee kiertämään päänahassa. Se tekee hyvää myös hiuksille. Tee sama suihkussa: huuhtele hiukset pää alaspäin.

P.S. Oright-sarjan pullot ovat maatuvia alkuperämaassaan Taiwanissa, mutta pitkän kuljetusmatkan vuoksi Eurooppaan tulevat ovat kierrätysmuovista.

Teksti: Marjo Vuorinen/Betterdays.fi

Kirjoita vastaus